Paprikasoep
Heerlijk romig soepje met de zacht zoete smaak van rode paprika.
Als je wilt kun je de paprika's eerst ontvellen door ze in een warme oven (220 * ) te leggen tot het vel opblaast maar dat hoeft niet persé.
Fruit de ui met de knoflook in de olie en voeg de stukjes paprika toe. Laat zo'n 5 minuten stoven en roer af en toe door. Doe de bouillon erbij en laat 15 minuten koken. Voeg dan de kruiden met de slagroom toe en laat alles nog eens 10 minuten pruttelen.
Haal met een zeef de kruiden uit de soep, wrijf ze door een fijne zeef en doe ze samen met t citroensap terug in de pan.
Tip 1: Voor een slankere èn lactosevrije versie laat je room weg en gebruik je wat meer bouillon
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 rode punt paprika's zonder zaadjes en in stukjes gesneden
- scheutje olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 1 eetlp citroensap
- 700 ml kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- takje tijm
- takje peterselie
- wat rozemarijnnaaldjes
- 2 cm gemberwortel (geraspt)
- peper & zout
- suiker
- 1 gepocheerde kipfilet (in kleine stukjes)