Eten wat de pot schaft!

Gevuld Boerenham rolletje

Voorgerecht Hapje Lunch
< 30 min
4 personen
 koud
Inleiding

Dit is 'n receptje om een heerlijk voorgerechtje mee maken maar het is ook prima als onderdeel van een hapjes buffet. Ik heb plakjes boerenham gebruikt maar gebruik dezelfde vulling ook eens om  rolletjes te maken met salami, achterham, rosbief, rookvlees of bijv. gekookte kipfilet. Of een gevuld tomaatje!

Ow en wil je liever een vegetarische uitvoering? Neem dan 1 blad ijsbergsla, leg daar een plakje oude kaas en een lepeltje vulling op. Even oprollen et voila!  

Bereiding

Meng de mayonaise, de hüttenkäse, de dille en de lente ui goed door elkaar. (dit mengsel is trouwens ook heel lekker om tomaatjes mee te vullen ;) ) Snijd de radijsjes in "luciferreepjes" en schaaf (of snijd) de ijsbergsla fijn.

Roer alles door elkaar tot een salade. Leg een plakje ham op een plank, maal er wat peper over en leg wat salade op de ham. Rol op en zet zo nodig vast met een prikkertje. Maak op deze manier 8 gevulde hamrolletjes, dus 2 per persoon. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 plakken boerenham
  • versgemalen peper

  • 2 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
  • 4 eetlp hüttenkäse
  • 1 lente ui in ringetjes gesneden
  • 1 eetlp gedroogde dille
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 4 radijsjes

Populair in dezelfde categorie