Eten wat de pot schaft!

Geroosterde uien dip

Hapje Diversen
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
4 personen
 koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Heerlijke dip voor op je borrelplankje. Serveer met wat toast, stokbrood of rauwkost

Bereiding
Kookstand Uit

Begin met het loskloppen van de roomkaas met melk en citroensap. Ik heb dit met de garde van mijn staafmixer gedaan maar lukt ook prima met een kleine garde. Snipper de bieslook en schep die samen met wat peper door de roomkaas. Doe de roomkaas in bakje of in een spuitzak en leg het 1/2 uurtje in de koelkast.

Snipper de uien en de knoflook en bak op middelhoog vuur in een klein beetje olijfolie tot de uien bruin zijn. Schep de blaadjes tijm samen met wat peper en een snufje zout door de uien en laat helemaal afkoelen. 

Snij de paprika in dunne reepjes, de komkommer in plakjes. 

Serveren: Leg wat sla in een schaaltje. Daarop komt de roomkaas. Verdeel de geroosterde ui over de roomkaas. Drizzle er tot slot nog een beetje olijfolie over. Serveer de dip met de paprika, komkommer en eventueel toast of stokbrood. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 flinke rode uien (of 3 kleinere)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlp verse tijmblaadjes (3 takjes)
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 200 gram roomkaas
  • 1 eetlp melk (of room)
  • 1 eetlp citroensap
  • 5 sprietjes verse bieslook
  • handje rucola of andere sla
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • toast of stokbrood

Populair in dezelfde categorie