Geroosterde tomaten-paprikasoep
Uh mam, als wij gaan verhuizen wil jij dan de catering doen? Kun je dan zo'n grote pan soep maken.. doe maar tomatensoep ow en broodjes met worst? Ja hoor, komt goed! Het moest dus goeie soep worden waar de poets/sjouw-ploeg nieuwe energie van zou krijgen ;)
Door de tomaten te roosteren gaan ze, raar maar waar, nog meer naar tomaat smaken! Ook de paprika's worden hier veel lekkerder van en dat proef je straks in je soep Dus: verwarm je de oven voor op 220 graden.
Snijd de tomaten in 4en en leg ze zoveel mogelijk met de snijkanten naar boven op de bakplaat. Snijd de uien grof, maak de knoflook schoon en leg de helft hiervan tussen de tomaten. Omdat ik veel soep moest maken heb ik nog een 2e bakplaat genomen en die gevuld met de paprika's, uien en knoflook.
Strooi het paprikapoeder en de tijm over de groenten. Maal er flink wat peper en een beetje zeezout over en besprenkel tot slot met een flinke scheut olijfolie. Schuif beide bakplaten in de oven en rooster de groenten 25 min.
Haal dan de bakplaten heel voorzichtig uit de oven (pas op voor stoom en vocht!!) en laat de geroosterde groenten even iets afkoelen. Snijd de bleekselderij klein en smoor deze een paar minuten in de grote soeppan met een scheut olijfolie.
Kook ondertussen alvast 1 liter water in de waterkoker. Voeg de geroosterde groenten met het vocht toe aan de bleekselderij. Verkruimel de bouillonblokjes over de groenten en roer goed door. Laat 5 minuten pruttelen.
Voeg 1 liter kokend water toe en pureer het geheel met een staafmixer. Kook de rest van het water in de waterkoker en voeg toe aan de soep. Zet op klein vuur en roer af en toe door. Warm tot slot de soepballetjes nog even en dan (met je ogen dicht) proeven... Serveer de soep met wat basilicum of peterselie. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 3 kg rijpe trostomaten
- 6 rode puntpaprika's
- 6 rode uien
- 1 bolletje knoflook
- flinke scheut olijfolie
- 3 stengels bleekselderij
- 1 1/2 eetlp gedroogde tijm
- 5 bouillonblokjes (à 1 liter)
- 5 à 6 liter water
- versgemalen peper
- beetje (zee)zout
- 2 eetlp gerookt paprikapoeder
- bosje basilicum (of peterselie) om te garneren
- 500 gram voorgekookte soepballetjes
of vervangen door fijne soepgroenten als je 't vegetarisch moet zijn