Geroosterde groenten
Op deze manier is veel groenten eten toaal geen probleem. Stukje vlees of vis erbij en je hebt snel een gezond maaltje!
Warm de oven voor op 200 graden.
Snij de bloemkool in niet te grote roosjes en leg die 5 minuten in een pan met kokend water. Giet het water af.
Meng een flinke scheut olijfolie met de ras-el-hanout en schenk die over de bloemkoolroosjes. Zorg dat de roosjes goed bedekt zijn en leg ze op de bakplaat (bakpapier eronder scheelt je schoonmaakwerk achteraf ;) )
Snijd de paprika's in niet te kleine stukken en leg ze tussen de bloemkool. Zet de bakplaat zo'n 20 à 25 minuten in het midden van de oven. Check na 20 minuten of de groenten al genoeg geroosterd en beetgaar zijn.
Snijd ondertussen de courgette in plakjes van 1/2 cm en bak ze (zonder extra olie) bruin in een koekenpan.
Haal, als de bloemkool gaar is, de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten op bordjes of een mooie schaal. Snij de snoeptomaatjes doormidden en leg ze tussen de rest. Serveer met wat blaadjes koriander (of peterselie) en als je wilt nog wat amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Tip: Wij hebben deze groenteschotel gegeten met Marokkaanse gehaktballetjes. Het sausje dat bij dat recept staat past prima bij de groenten. Dat sausje is trouwens ook heerlijk als dipsaus bij rauwkost :D
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 bloemkooltje
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 15 snoeptomaatjes
- flinke scheut olijfolie
- 1 volle eetlp ras-el-hanout