Eten wat de pot schaft!

Geroosterde bloemkool broccolischotel

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Ooit was ik niet zo'n fan van bloemkool maar hé dat was vroeger! Sinds ik geroosterde bloemkool heb ontdekt is het een heel ander verhaal   Zo wordt voldoende groenten eten echt a piece of cake!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd roosjes van de bloemkool en de broccoli en spoel ze goed af onder koud water. Schil de stengel van de broccoli en snijd die in stukjes. Verdeel de groenten over grote ovenschaal (of bakplaat). Schenk de olie erover en hussel alles goed door elkaar. Maal er peper over en rooster de groenten ongeveer 25 minuten tot ze lichtbruin en beetgaar zijn.

Meng de sesamolie met de sojasaus en schenk dit over de geroosterde groenten. Garneer de schotel met ringetjes bosui en de geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1/2 bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 3 eetlp (knoflook)olie
  • versgemalen zwarte peper

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2 eetlp sojasaus
  • 1 theelp sesamolie
  • 1 stengel bosui
  • 1 eetlp geroosterd sesamzaad

Populair in dezelfde categorie