Eten wat de pot schaft!

Gerookte zalm met witte chocolade vinaigrette

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht
< 30 min
4 personen
 koud
Inleiding

Er waren wat gefronste wenkbrauwen toen ik vertelde wat het voorgerechtje van die avond was .. Gelukkig waren de reacties van mijn gasten achteraf unaniem positief! :D Wist ik toch.. Het zoute van de gerookte zalm in combinatie met het frisse en het zoete is echt heerlijk! 

Bereiding

Rasp of snijd de witte chocolade heel fijn. Verwarm het water in een steelpannetje en smelt hierin de chocolade. Roer totdat de chocolade helemaal opgelost is. Haal het pannetje van het vuur.

Voeg de mosterd en witte wijnazijn aan het chocoladewater toe en roer goed door. Schenk hier nu, al kloppend met een garde, steeds een klein beetje olie bij zodat je een mooie gladde vinaigrette krijgt. Laat even af koelen en breng op smaak met versgemalen peper.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Snijd de appel in lucifer reepjes. Meng in een kom de sla, de appel en ongeveer de helft van de vinaigrette. Maak komkommerlinten met een kaasschaaf.

Verdeel de salade over de borden en drapeer hierop de zalm en de komkommer. Besprenkel de zalm met de rest van de vinaigrette en garneer met de pijnboompitjes en de koriander. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram gerookte zalm
  • 65 gram pijnboompitjes
  • 1 kleine appel
  • 40 gram rucola (of gemengde sla)
  • 1/2 komkommer
  • wat (gedroogde) koriander of dille

Ingrediënten voor de vinaigrette:

  • 50 ml water
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 theelp mosterd
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 50 ml zonnebloemolie
  • versgemalen peper

 

Populair in dezelfde categorie