Eten wat de pot schaft!

Gerookte forelmousse

Amuse Voorgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
6 personen
 koud
Inleiding

Ik heb de mazzel dat onze buurman bijna elke week op forel gaat vissen. Af en toe rookt hij ook nog eens een gedeelte van de vis en dan loop ik meestal ff binnen Ik ben een liefhebber en verser kun je het niet hebben! Ik heb dit gerechtje al vaker gemaakt. Als amuse of voorgerechtje bij 'n etentje maar ook als smeerseltje op 'n toastje. Het is echt super simpel en succes verzekerd! 

Bereiding

Verwijder het vel en graatjes van de forel. Vind je dat nou 'n gedoe koop dan gerookte filet. Doe de forel in kleine stukjes in een mengbeker. tip: hou een klein stukje achter als garnering van de amuse.

Haal schil en pit uit de avocado, snij het vruchtvlees in stukjes en doe dit in de mengbeker bij de forel. 

Voeg de mayonaise, roomkaas (of crème fraiche) een draai peper en t limoensap bij de forel.

En dan zet je er gewoon de staafmixer in tot dat je een zachte mousse hebt. Super simpel dus!šŸ˜€

Schep de mousse in een spuitzak (kan ook met 'n lepeltješŸ˜‰) en vul de amuse glaasjes. Snijd de appel in hele kleine blokjes (brunoise) Garneer de glaasjes met 'n stukje gerookte forel, appelbrunoise, een draai zwarte peper en 'n sprietje bieslook.

Laat de forelmousse 1 uurtje opstijven in de koelkast maar langer mag natuurlijk altijd. Haal de amuse een kwartiertje voor dat je hem wil serveren uit de koelkast om op temperatuur te komen. Eet smakelijk! 

 Tip: als je niet zo van vis houdt kun je dit gerechtje ook maken met gerookte kip!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 1 gerookte forel
  • 1 avocado
  • 2 eetlp mayonaise
  • 2 eetlp roomkaas of crème fraiche 
  • sap van 1 limoen 
  • versgemalen zwarte peper 
  • 1/2 appel (Granny Smith)
  • paar sprietjes bieslook

Populair in dezelfde categorie