Eten wat de pot schaft!

Gemarineerde zalm met groene asperges

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
2 personen
warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Vandaag stond er vis op het menu. Eigenlijk zou ik dat best vaker willen doen maar op een of andere manier komt het er niet van. Maar goed, vandaag aten we dus een ovenschotel met zalm die lekker veel smaak had door het sausje. Een blijvertje 

Bereiding

Meng de knoflookolie, gedroogde Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout door elkaar en schenk dat over de zalm. Laat dit ongeveer een 1/2 uurtje buiten de koelkast marineren.

Warm ondertussen de oven voor op 200 graden (hetelucht oven op 180 gr.)

Maak het sausje door de boter in een steelpannetje (of je magnetron) te smelten. Snijd het sjalotje zo fijn mogelijk en roer samen met de rest van de ingrediënten door de gesmolten boter. 

Smeer een ovenschaal lichtjes in met wat zonnebloemolie. Leg de voorgekookte aardappelschijfjes hierop. De asperges hoef je niet te schillen of te koken, alleen even af spoelen onder de kraan is genoeg. Verdeel ze over de aardappel. Leg de gemarineerde zalm op de aspergepuntjes. Snijd de 1/2 citroen in 9 kleine stukjes en verdeel ze over de schotel.

De marinade die over is gebleven verdeel je over de asperges/aardappels.
Smeer 2 eetlepels van de saus over de zalm en zet de ovenschotel ongeveer 15 minuutjes in de warme oven. Ongeveer, want hoelang precies ligt aan de dikte van de moot zalm en aan je oven. Bij mij was de zalm na 15 minuutjes nét gaar, precies zoals wij ze zalm het lekkerst vinden  Verdeel nog een lepeltje warme saus en wat extra dille over je schotel en serveer direct. Eet smakelijk!

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 moten zalm à 150 gram
  • vers gemalen peper en zout
  • 1 eetlp gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 eetlp knoflook olie of
    3 eetlp olijfolie met 1 teentje geperste knoflook
  • 1 eetlp zonnebloemolie
  • 250 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 250 gram groene aspergepunten
  • 1/2 citroen

Ingredienten voor de saus: 

  • 30 gram (room)boter
  • 1 eetlp honing
  • 2 dessertlp grove milde mosterd (bijv.v.Marne)
  • 1 theelp chiliflakes
  • 1 theelp knoflookpoeder
  • 1 theelp djahé
  • 1 sjalotje
  • verse dille

Populair in dezelfde categorie