Eten wat de pot schaft!

Gemarineerde kipdijfilet met komkommersalade

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min (wachttijd: 1.00 u)
2 personen
warm  lactosevrij
Inleiding

Dit recept voor gemarineerde kipdijfilet heb ik gemaakt om mijn airfryer uit te proberen. Heel simpel maar groot succes! En zo klaar :D Caribbean Spice is een blikje kruiden (zonder zout!) van Jonnie Boer. 

En heb je nou geen airfryer dan bak je dat kippedijtje toch gewoon ff in je koekenpan ;)

Bereiding

Maak een marinade van de olie, knoflook en de Caribbean Spice. Leg de kipdijfilets hier 1 uurtje in. 

Maak een dressing van de mayonaise, azijn en sambal. Proef en breng op smaak met wat peper en zout. Schaaf de komkommer in dunne plakjes en meng deze door de dressing. Laat ongeveer 1/2 uurtje intrekken.

Kook nu de rijst. Warm de airfryer voor op 180 graden. Bak de kipdijfilets 7 minuten op 160 graden in het mandje. Draai ze om en bak ze nogmaals 7 minuten op 160 graden. Serveer met wat rijst, rucola, komkommer salade en stukjes tomaat. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 kipdijfilets
  • 1 eetlp olie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 3/4 eetlp Caribbean Spice
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlp mayonaise
  • 1 eetlp azijn
  • 1 theelp sambal
  • peper & zout
  • rucola
  • tomaatjes
  • 2 kopjes rijst

Populair in dezelfde categorie