Eten wat de pot schaft!

Gemarineerde kip met snijbonen

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Dit is een van de gerechtjes waar ik op terug val als ik 't ff niet weet, niet veel energie en/of inspiratie heb. Gemarineerde kip kan eigenlijk overal bij toch? Tip: Vaak marineer ik een dubbele portie kip en leg wat ik niet gebruik in de vriezer. Op dagen dat t dan wat sneller moet kun je de kip meteen bakken zonder dat je nog moet wachten tot de marinade ingetrokken is.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de kipdijfilet (of neem kipfilet als je die lekkerder vindt) in hapklare stukjes. Meng de sojasaus en de shaohsing door elkaar en schenk dit over de kip. Laat de kip minimaal 1/2 uur afgedekt marineren maar van een nachtje in de koelkast wordt 't alleen maar lekkerder..

Snij de puntjes van de snijbonen en snij daarna in ruiten. Of gewoon stukjes van 2 cm, altijd goed. Kook de snijbonen 5 minuten, giet af in een vergiet en spoel na met koud water. Zet even apart zodat ze goed uitlekken. Tip: als je geen liefhebber bent van snijbonen neem dan bijv. sperzieboontjes 

Snij de kastanjechampignons in 4en, de Spaanse peper (met of zonder de zaadjes) in ringetjes, de knoflook heel fijn en de rode paprika in blokjes. 

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de champignons op hoog vuur. Haal ze eruit en zet even apart. Schep de kip met de marinade een keer om en bestrooi met de witte peper. Schep nogmaals om en strooi de maïzena over de kip. 

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de kip in 2 of 3 delen bruin. Tip: Wokken doe je op hoog vuur terwijl je de kip steeds omschept. Als je alle kip in een keer in de wok doet dan kook je het vlees ipv bakken.

Als de kip bruin is mag de knoflook en de Spaanse peper erbij. Schep goed om en laat 2 minuten meebakken. Doe dan de gebakken champignons mèt het vocht (voor de smaak) dat erbij ligt in de wok. Als je wok goed heet is heb je nu stoom. Blijf roeren en bakken zodat 't vocht verdampt. Schep dan de snijbonen en de blokjes paprika door de kip en roerbak totdat alles warm is. 

Schenk de sesamolie over de schotel en serveer. Garneer met sesamzaadjes. Lekker met witte rijst. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet
  • 1/2 dl light sojasaus
  • 1/2 dl shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 theelp witte peper
  • 1 eetlp maïzena 
  • zonnebloemolie
  • 400 gram snijbonen
  • 200 gram kastanjechampignons 
  • 1 Spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika 
  • 1 eetlp sesamolie
  • sesamzaadjes (garnering)

Populair in dezelfde categorie