Gemarineerde biefstuk met rijst en spinazie
Het was zatermiddag en ik had echt zin in gimbap (soort van Koreaanse sushi) maar niet in het gedoe om die rolletjes te maken. Tja, dan is het altijd goed om een plan B te hebben! Dus alle smaken maar dan in een kommetje en snel klaar. Klinkt goed toch?
.jpg)


Tip vooraf: ik heb dit keer biefstuk gebruikt maar maak het ook eens met gehakt. Dat hoef je dan niet eerst te marineren maar je bakt de marinade gewoon even mee met het gehakt. Of vega stukjes! En geen fan van wortel? Neem radijsjes of taugé. Jouw bordje, jouw feestje!
Snij de biefstuk in reepjes.
Rasp de gember en de knoflook. Snij het sjalotje heel fijn. Meng alle ingrediënten van de marinade goed door elkaar en schep de reepjes biefstuk er door. Dek goed af en zet minimaal 1 uur apart. Tip: langer mag altijd maar zet de biefstuk dan wel in de koelkast en haal die er 1/2 uur voor t bakken weer uit.
Snijd de komkommer en de wortel in reepjes of plakjes. Tip: Ik zet de plakjes winterwortel meestal 10 minuutjes in kokend water met een snufje zout zodat ze iets zachter worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer er, als de rijst klaar is, 1 eetlp sesamolie door.
Snijd de bosui in ringetjes, zet het groene gedeeltje apart. Roerbak de spinazie met de witte stukjes bosui in een scheutje olie. Schep er daarna wat sesamzaadjes door.
Bak de gemarineerde stukjes biefstuk 2 minuutjes (echt niet langer) in een hete koekenpan.
Maak een bord/schaal op met rijst, gebakken biefstukreepjes, spinazie en de plakjes komkommer en wortel. Garneer met de groene bosui ringetjes en eventueel verkruimeld norivel. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
Ingrediënten voor de marinade:
- 250 gram biefstuk (gehakt of vega stukjes)
- 2 tn knoflook
- 3 cm gember
- 1 sjalotje
- 2 eetlp sojasaus
- 1 eetlp bruine suiker
- 1 theelp zwarte peper
- 150 gram rijst
- 1 eetlp sesamolie
- 400 gram verse spinazie
- 1 bosui
- 1/3 komkommer
- 1 kleine winterwortel of 2 bospeen
- sesamzaadjes
- 1 norivel (optioneel)