Eten wat de pot schaft!

Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone

auteur:Agnes van Son
Nagerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 koud  vegetarisch  Spaanse keuken
Inleiding

Dit aardbeientoetje heb ik ooit eens gemaakt als afsluiting van een etentje met vrienden. Heel simpel maar zooo lekker, de schaaltjes werden nog net niet uitgelikt... 

Bereiding

Was de aardbeien voorzichtig. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Snijd de blaadjes munt fijn (hou er 4 achter voor garnering)

Schep in een schaal de aardbeien, de likeur en de munt door elkaar en zet deze afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. Af en toe even voorzichtig omscheppen.

Boen de limoenen goed schoon en rasp de schil eraf. Pers ze boven een schaaltje uit en meng met de mascarpone, de yoghurt en 3/4 van de limoenrasp. Proef en voeg eventueel wat suiker naar smaak toe. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Serveren: neem 4 glazen schaaltjes. onderin gaan wat aardbeien met sap, daarop de limoenmascarpone en daarop nog wat aardbeien zonder sap. Garneer met de rest van de limoenrasp en een blaadje munt. Eet smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram aardbeien
  • blaadjes van 3 takjes verse munt
  • 4 eetlp Licor 43
  • 2 limoenen
  • 1 bakje mascarpone (250 gr.)
  • 1 dl yoghurt

Populair in dezelfde categorie