Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone
Dit aardbeientoetje heb ik ooit eens gemaakt als afsluiting van een etentje met vrienden. Heel simpel maar zooo lekker, de schaaltjes werden nog net niet uitgelikt...

Was de aardbeien voorzichtig. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Hou er een paar achter als garnering en snijd de rest van de blaadjes munt in smalle reepjes.
Doe de aardbeien samen met de reepjes munt in een schaal en schenk de likeur erover. Dek de schaal af en zet die minimaal 1 uur in de koelkast. Af en toe even voorzichtig omscheppen.
Boen de limoenen goed schoon en rasp de schil eraf. Pers ze daarna uit. Meng de mascarpone met de yoghurt, het limoensap en 3/4 van de limoenrasp. Proef en voeg eventueel wat suiker naar smaak toe. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Serveren: neem 4 glazen schaaltjes. onderin gaan wat aardbeien met sap, daarop de limoenmascarpone en daarop nog wat aardbeien zonder sap. Garneer met de rest van de limoenrasp en een blaadje munt. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram aardbeien
- blaadjes van 3 takjes verse munt
- 4 eetlp Licor 43
- 2 limoenen
- 1 bakje mascarpone (250 gr.)
- 1 dl yoghurt