Eten wat de pot schaft!

Gekaramelliseerde witlof

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
4 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Tja, wat zal ik over witlof ofwel Brussels lof zeggen.. Je houdt ervan of vindt het helemaal niks. Tis een gezonde groente met een klein beetje bittere smaak die je zowel rauw als gekookt (niet te lang hè dan wordt 't zo'n prutje) kunt eten. Maar vandaag heb ik hem gekaramelliseerd. En dan is je witlof helemaal ineens niet meer bitter maar een beetje zoetig 

Bereiding

Snijd de witlof in de lengte doormidden. Doe dat nog een keer zodat je 4 stukken hebt die onderaan de stronk nog aan elkaar zitten. Snijd wat van het wat bittere harde gedeelte af.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de stukken witlof aan alle kanten een paar minuten. Zet 't vuur hoog. Strooi de suiker over de witlof, roer om en laat bakken totdat de suiker een beetje stroperig wordt (karamelliseren). Zet op klein, schenk de soja saus erover, schep nog 1 keer om laat nog 1 minuutje staan.

Lekker met aardappelpuree en spekjes maar ook met eendenborst of een scholfilet! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 5 stronkjes witlof
  • 1 1/2 eetlp bruine suiker
  • 2 eetlp sojasaus
  • klontje roomboter
    of een lactosevrije boter

Populair in dezelfde categorie