Gehaktschotel met sperzieboontjes
Lekker pittige gehaktschotel die je snel klaar maakt in een wok. Wij eten hier (bijna) nooit aardappel bij maar doe er gerust wat gebakken krieltjes door als je dat lekker vindt.
Verhit de olie in de wok en bak het gehakt rul. Voeg de Spaanse peper, de ui en de knoflook toe. Roer alles goed door elkaar en bak tot de ui glazig is. Voeg nu de champignons, de stukjes paprika en als je wilt het bonenkruid toe. Vind je het kruid niet lekker dan laat je het gewoon weg.
Roerbak alles kort en voeg de geblancheerde boontjes toe. Roer weer door en doe er dan de (lactosevrije)room/yoghurt bij. Laat het geheel nog een paar minuten doorwarmen maar niet koken. Breng op smaak met nog wat peper en zout. Eet smakelijk!
Tip: Gewone yoghurt kan in een warm gerecht heel makkelijk schiften, Griekse yoghurt doet dit niet/minder. Bedenk dat yoghurt heel geschikt is om te verfijnen maar laat deze dus nooit meekoken.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram geblancheerde sperzieboontjes
- 1 Spaanse peper (zonder zaad en in ringetjes gesneden)
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 grote ui in reepjes gesneden
- 1 gele paprika in reepjes
- 1/2 bakje champignons
- scheutje olijfolie
- vers gemalen peper & zout
- 1 dl (lactosevrije)room of yoghurt
- optioneel: 1 eetlepel fijngehakt bonenkruid