Eten wat de pot schaft!

Gehaktballen met jus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik heb al behoorlijk wat recepten uitgeprobeerd maar voor mij zijn dit echt een van de lekkerste gehaktballen die ik tot nu toe gemaakt heb! 

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de boter en de runderfond door het gehakt. Kneed het mengsel goed met je handen zodat het een egale massa wordt. Draai 4 grote (of 6 kleine) gehaktballen en leg ze dan ongeveer 30 minuten afgedekt in de koelkast. Hierdoor worden ze mooi vast en scheuren ze niet zo snel open als je ze gaat bakken.

Bak de gehaktballen mooi bruin in de boter en blus ze af met de runderfond. Ik zet mijn braadpan dan op een sudderplaatje en laat de gehaktballen nog 30 à 40 minuten zachtjes garen. De fond zorgt voor een heerlijke jus :D

Heerlijk als lunch met wat boerenbrood met mosterd! Ach, dit past eigenlijk bijna overal bij maar superlekker bij mijn andijviestamppot met spekjes! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 150 gram rundergehakt
  • 200 gram half om half gehakt
  • 70 gram paneermeel
  • 2 kleine eieren
  • 2 eetlp grove mosterd
  • 1 theelp cayennepeper
  • 2 eetlp ketjap manis
  • 1 pot runderfond (380 ml)
  • 3 eetlp (room)boter

Populair in dezelfde categorie