Eten wat de pot schaft!

Gehaktbal speciaal

Hoofdgerecht
30-60 min (wachttijd: 0.30 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Vandaag had ik zin in een gehaktbal! Geen gewone maar iets speciaals. Dan kun je er natuurlijk van alles omheen maken maar je kunt er ook iets in stoppen, een gevulde gehaktbal dus!

Bereiding

Snijd de champignons, spekjes,  paprika en 't sjalotje fijn. Pers de knoflook. Fruit alles even aan in en roer er 1 eetlp truffelolie doorheen. Laat helemaal afkoelen.

Meng het gehakt met 't ei, peper en zout en de funghi trifolatie. Kneed er flink wat paneermeel door om een mooi vast gehakt te krijgen. Maak hier 5 ballen van en zet die een kwartiertje afgedekt weg in de koelkast.

Warm de oven voor op 180 graden.

Maak met je duim in elke gehaktbal een gat en stop er een flinke eetlepel van het afgekoelde champignon mengsel in. Frommel het gehakt dan weer dicht zodat je mooie ronde gehakt ballen krijgt. Druk het gehakt goed aan en leg ze in een ovenschaal. Schenk over elke bal nog een scheutje truffelolie en zet in de oven: 25 min. op 180 graden, zet dan de oven uit maar laat de gehaktballen er nog 10 minuten in staan.

Wij hebben deze gevulde gehaktballen gegeten met andijviestamppot. Ik heb hiervoor aardappels gekookt en die samen een klein scheutje warme melk, het restje van het champignonmengsel met nog wat extra blokjes paprika en 250 gram rauwe andijvie geprakt tot een grove stamppot. Eet smakelijk!

Tip:  Wil je de gehaktballen in de airfryer bakken? Verwarm die dan voor op 180 graden en bak de gehaktballen 8 minuten. Zet de temperatuur terug naar 150 graden en bak ze nog eens 7 minuten.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram runder gehakt
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 2 theelp funghi trifolatie (blikje Jonnie Boer)
  • paneermeel
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlp gerookte spekjesreepjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 3/4 dl truffelolie

Populair in dezelfde categorie