Gegrilde pangasiusfilet met knoflooksaus en courgette
Vandaag was een dagje zonder vlees. Een gewoon visfiletje maar dan wel met een lekker sausje ;) Ik had nog pangasiusfilets in de diepvries liggen maar hou je daar niet van neem dan gerust een schol- of wijtingfilet.
- Extra nodig: oven en grillpan
Verwarm de oven voor op 180 gr. Snijd van de bovenkant van de bol knoflook een kapje af (bol verder aan elkaar laten) en zet deze in een klein ovenvast schaaltje. Strooi de tijm erover en en giet de olijfolie over de knoflook. Dek het schaaltje af met een stukje aluminiumfolie. Pof de knoflook in 35 minuten gaar in de oven en laat alles even afkoelen.
We gaan zowel de olie als de knoflook gebruiken. Schep met een theelepeltje de gare teentjes knoflook uit de bol en doe dit in een smalle hoge mengbeker. Roer de maïzena door de melk. Schenk dit bij de knoflook en mix met een staafmixer tot een gladde saus. Warm de saus vlak voor het opdienen even op en breng op smaak met wat peper&zout.
Schaaf met bijv. een kaasschaaf in de lengte (niet te dunne) repen van de courgettes en leg ze op de bakplaat van je oven (bakpapier eronder is slim). Smeer met een kwastje wat van de knoflookolie over de courgette-repen en rooster deze zo'n 15 minuten.
Bestrijk de pangasiusfilets met de knoflookolie en strooi er nog wat zout en chilipoeder* over. Grill de vis in een gloeiende grillpan in 5-8 minuten gaar. Keer de filets pas om als ze vanzelf van de ribbels loslaten.
Serveer de vis met de knoflooksaus en courgette-repen op een warm bord. Ik heb er nog wat zilvervliesrijst en een gevulde tomaat bij geserveerd. Eet smakelijk!
*Tip: Pas op dat je niet teveel chilipoeder gebruikt, is erg pittig...
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 pangasiusfilets
- 1 bol knoflook
- 1/2 eetlp gedroogde tijm
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes
- 150 ml (soja)melk
- 1 theelp maïzena
- versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 à 1 theelp chilipoeder