Gegrilde courgette met gehaktballetjes à la Alex
Dit is een van de gerechtjes die Alex voor ons maakte toen hij net uit huis was en wij voor het eerst bij hem kwamen eten :D Vandaag hebben we deze schotel gegeten met tagliatelle.
Neem gehakt dat je het lekkerst vindt. Ik gebruik vaak 2 soorten: runder- en half om half gehakt, van elk 250 gram en meng dit dan heel goed door elkaar. Of vraag of de slager het wil doen ;)
Warm de oven voor op 175 graden.
Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Meng dit met het gehakt, chilipoeder, peper & zout, ei en 't paneermeel. Vorm balletjes ter grootte van een klein pingpong balletje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes hierop. Bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. (Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn)
Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een pannetje en laat ze even inkoken. Breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de courgette in de lengte in repen of gewoon plakken van ong. 1/2 cm dikte. Smeer ze in met een klein beetje olie en grill ze in de oven of grillpan.
Neem een ovenschaal en bekleed de bodem en de zijkanten met de gegrilde courgette. Leg de gehaktballetjes hierop en schenk de warme saus erover. Zet de schaal nog zo'n 20 minuutjes in de oven op 150 graden. Lekker met 'n salade, Turksbrood, pasta of aardappeltjes uit de oven Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 courgettes
- 500 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 theelp chilipoeder
- peper en zout
- 1 ei
- wat paneermeel
Ingrediënten voor de tomatensaus:
- 400 ml water
- 1 bouillonblokje
- 1/2 liter gezeefde tomaat
- theelp maïzena
- 1 theelp gerookt paprikapoeder
- 1 theelp paprikapoeder
- beetje knoflookpoeder
- 1/2 theelp chilipoeder
- peper en zout
- 1 eetlp gedroogde basilicum