Eten wat de pot schaft!

Gegrilde ananas met mascarponecrème

auteur:Agnes van Son
Nagerecht
< 30 min
4 personen
warm  vegetarisch
Inleiding

Een warm, zoet toetje.. Nou hou ik niet zo van zoet, zelfs niet voor 'n toetje. Maar ik vind verse ananas wel heel lekker dus er was wat twijfel toen ik dit voor het eerst ging maken. Was achteraf helemaal niet nodig!  Ik heb wel iets minder suiker gebruikt dan in 't originele recept. En in plaats van de ananas in de honingmarinade te bakken heb ik daar een sausje van gemaakt. 

Tips: Wil je het toetje toch graag wat zoeter smeer dan de ananas in met 't sausje als je gaat grillen. Heb je geen grillpan neem dan gewoon 'n koekenpan. En ipv verse ananas kun je ook van die schijven uit blik gebruiken.

Bereiding

Klop de mascarpone los met 't citroensap en een beetje vanillesuiker. Zet in de koelkast tot gebruik.

Voor het sausje meng je de honing met 't citroensap en 't kaneelpoeder in een kommetje en zet even dit even apart.

Maak de ananas schoon en snijd er niet te dikke plakken van. Laat de grillpan gloeiend heet worden. Smelt hierin een klein klontje boter en smeer dit over de ribbels. Grill de plakken ananas tot je er strepen op ziet.

Leg de ananas op een bordje, schenk er wat van de saus over. Lepeltje mascarpone creme erop en een blaadje munt maakt 't af  Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 plakken ananas
  • 1/2 bakje mascarpone
  • 1 eetlp citroensap
  • beetje vanillesuiker 
  • klein klontje boter

Ingrediënten voor 't sausje:

  • 2 eetlp honing
  • 1 eetlp citroensap
  • 1 theelp kaneel

Populair in dezelfde categorie