Eten wat de pot schaft!

Gegratineerde victoriabaars

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Victoriabaars is een stevige witvis met een lichte smaak. Je kunt hem heel makkelijk bakken in de oven maar ook in een koekenpan omdat hij niet zo snel uit elkaar valt. Het lijkt mss veel maar reken met visfilet ongeveer op 150 gram per persoon. Je kunt dit recept ook gebruiken voor bijv. panga of tilapiafilet

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.

Dep de vis droog met een stukje keukenpapier. Leg de visfilet op de licht ingevette bodem van een ovenschaal. Maal er wat peper en 'n snufje zout over. Bak de vis ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen het sjalotje in smalle ringen en rasp/pers de knoflook. 

Meng de mayonaise met de knoflook, chiliflakes, dille, de limoenrasp en 't sap tot een sausje. Tip: Let op met de hoeveelheid chiliflakes, je kunt er altijd nog wat meer bijdoen...

Haal de vis uit de oven. Leg de ringetjes sjalot op de vis en verdeel daarover het sausje. Zet de ovenschaal nog 15 minuten terug in de oven tot de vis gaar en mooi gegratineerd is. Eet smakelijk!

Tip: De victoriabaars die ik had was een redelijk dikke filet en had die 15 minuten echt nodig om gaar te worden. Panga of tilapia filets zijn meestal wat dunner dus het zou best kunnen dat die al na 10 minuten gaar zijn. Even in de gaten houden dus. 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram victoriabaars 
  • 1/2 eetlp gesmolten boter
  • peper en zout
  • 1 sjalotje
  • 1/2 theelp gedroogde dille
  • rasp en sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml mayonaise
  • chiliflakes

Populair in dezelfde categorie