Eten wat de pot schaft!

Geglaceerde worteltjes

Bijgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Gewoon een simpele groenteschotel die lekker is voor bij een doordeweeks stukje vis met aardappelpuree maar ook prima past bij een dinertje :) Ik heb bospeentjes gebruikt omdat ik die het lekkerst vind. Je laat de wortelen heel rustig garen in wat boter en vocht. 

Bereiding

Was (of schrap ze als dat nodig is) de worteltjes. Als ze erg dik zijn snij ze dan even in de lengte doormidden anders duurt het te lang voor ze gaar zijn.

Verhit de boter in een koekenpan of wok en roerbak de worteltjes ongeveer 3 minuten. Zet het vuur op klein en voeg water en citroensap toe. Stoof de worteltjes in ong. 5 minuten bijna gaar, schep ze regelmatig om.

Strooi nu de suiker over de worteltjes. Ik houd niet zo van zoet dus voor mij was 1/2 eetlepel suiker meer dan voldoende. De echte zoetekauw neemt waarschijnlijk 1 volle eetlepel ;) Draai het vuur nu weer hoog en blijf de worteltjes omscheppen. Laat het kookvocht inkoken totdat het bijna verdampt is. Proef en breng op smaak met wat peper (en zout) Garneer met wat peterselie.Lekker bij deze visschotel. Eet smakelijk!

Tip: Als je niet zoveel tijd hebt om worteltjes te glaceren maar je wilt toch net wat extra aan de worteltjes geven kook ze dan eens in 1/2 water en 1/2 appelsap!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram wortelen
  • 2 eetlp (room)boter
  • 1 eetlp citroensap
  • 100 ml water
  • 1/2 eetlp suiker (of honing)
  • wat peterselie om te garneren
  • peper & zout

Populair in dezelfde categorie