Eten wat de pot schaft!

Gefrituurde vis met saus

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.20 u)
2 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Als wij in een restaurant gaan eten kies ik (bijna) altijd voor een visgerecht. Manlief is een echte vleeseter en geen liefhebber van vis. Hij houdt wel van de Oosterse keuken. Voor mij lag hier een uitdaging... Ik heb een soort van Chinese kibbeling met saus gemaakt en hij vond het heerlijk! De rest van mijn "proefkonijnen" trouwens ook  

Bereiding

Tip: Het is niet zoveel werk om dit te maken. Integendeel. Bovendien gaat het best wel snel dus zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan. 

Begin met de marinade: Klop het eiwit los in een schaaltje. Roer daar de rest van de ingrediënten voor de marinade doorheen. Snijd de kabeljauw in hapklare stukken en leg ze voor zo'n 15 à 20 minuten in de marinade.

Zet in die tijd de rest klaar:
-Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje en roer even goed door elkaar.

-Meng in een diep bord 3 flinke eetlepels bloem, 1 flinke eetlepel maïzena, peper en zout door elkaar.

-Snijd de bosui in stukken van ongeveer 1 1/2 cm. Schil de wortel en snijd die in de lengte doormidden.   Snijd daar weer dunne plakjes van ongeveer 2 mm dikte van zodat die straks snel gaar zijn. Rasp of snijd de knoflook en de gember fijn.

Verhit de zonnebloemolie in een steelpannetje. 
Haal 1/3 van de gemarineerde vis door het bloemmengsel en frituur de stukjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Herhaal dit tot alle stukjes zijn gebakken.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de gember en de knoflook 1 minuutje op laag vuur. Doe er dan de stukjes wortel bij en bak die ongeveer 2 minuten mee terwijl je steeds blijft omscheppen. Roer dan de stukjes bosui door. Zet het vuur iets hoger en schenk de saus in de wok. Roer goed om. Als je merkt dat de saus dikker wordt mogen de stukjes vis erbij. Warm goed door en proef... wij vonden het zo precies goed maar als je het wat pittiger wilt zou je er nog een beetje chili-olie over kunnen druppelen.

Garneer met sesamzaadjes en serveer met witte rijst of noodles en eventueel atjar tjampoer of komkommer. Eet smakelijk!

Tip: Als je nou niet zo'n visliefhebber bent zou je dit gerechtje ook kunnen maken met stukjes kipdijfilet.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • ong. 300 gram kabeljauw filet of
    een andere stevige witvis
  • 3 stengels bosui
  • 1 winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 3 flinke eetlp bloem
  • 1 flinke eetlp maïzena
  • 1 mespunt witte peper
  • 1 snuf zout
  • 2 1/2 dl zonnebloemolie 

Ingrediënten voor de marinade:

  • 1 eiwit
  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 eetlp sojasaus
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 theelp gembersiroop
  • 1 theelp sesamolie
  • 1 eetlp maïzena

Ingrediënten voor de saus:

  • 4 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 2 eetlp gembersiroop
  • 1 eetlp suiker
  • 1 snuf witte peper
  • 1 eetlp sojasaus
  • 1 theelp sesamolie
  • 2 1/2 dl kippenbouillon
  • 1 1/2 eetlp maïzena

Populair in dezelfde categorie