Eten wat de pot schaft!

Gefrituurde kip met noodles

Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 2.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Deze gefrituurde kip heb ik laatst gemaakt als borrelhapje maar hij bleek ook super lekker met woknoodles! En het is misschien ff wennen om hier mayonaise bij te doen maar dat is echt zo lekker. Die Japanse mayo is namelijk een beetje zuur en dat past perfect bij de kip! šŸ˜Š 

Bereiding

Maak eerst de marinade: klop het ei los. Meng daar de geperste knoflook, geraspte gember, sesamolie, sojasaus, peper, shichimi togarashi en de maïzena doorheen. 

Snijd de kipdijfilet in stukjes. Schenk de marinade erover, schep om en zet afgedekt (minimaal 2 uur) weg in de koelkast.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in plakjes van 1/2 cm. Snijd de bosui in stukjes van 1 1/2 cm. Trek met een juliennesnijder sliertjes van de wortel. Heb je die niet dan snijd je gewoon luciferreepjes of dunne plakjes, maakt niks uit. 

Ik had verse woknoodles gekocht, die hoeven maar kort gewokt te worden. Heb je gedroogde noodles bereidt ze dan zoals 't op de verpakking staat. 

Haal het schaaltje met de kip 1/2 uurtje voordat je gaat bakken uit de koelkast zodat ze een beetje op temperatuur kan komen.

Verhit de frituurolie tot 180 graden. Schep de stukjes kip nog een keertje goed om in de marinade zodat er overal een mooi laagje zit. Bak de kip in kleine porties tegelijk (anders koelt de olie te snel af) tot ze gaar zijn en een mooi krokant laagje hebben. Schep de stukjes kip met een schuimspaan uit de olie en leg die op keukenpapier. Bak zo alle stukjes. 

Verhit 1 eetlp olie in een wok en wok de komkommer, bosui en de sliertjes wortel ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur wat lager, doe de noodles erbij en wok die nog een paar minuten mee. Zet het vuur uit en schep om met 1 eetlp knoflookolie. 

Garneer de gefrituurde kip met ringetjes bosui, geroosterd sesamzaad en wat Japanse mayonaise (of andere beetje zure mayo) en serveer ze samen met de noodles. Eet smakelijk!

Tip: Ook super lekker als borrelhapje!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 500 gram kipdijfilet
  • 1 eetlp sesamolie
  • snuf witte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 1/2 eetlp sojasaus
  • 5 eetlp maïzena 
  • 1/2 eetlp shichimi togarashi (blikje Jonnie Boer)
  • 1 theelp kaneel
  • 1 ei

Extra ingrediënten: 

  • olie om in te frituren
  • 1 bosuitje
  • ger. sesamzaad
  • Japanse mayonaise (Kewpie)
    of eventueel Zaanse mayonaise

Ingrediënten voor noodles:

  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 3 stengels bosui
  • scheutje knoflookolie
  • woknoodles

Populair in dezelfde categorie