Eten wat de pot schaft!

Gebonden tomatensoep met balletjes

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Soms wil je gewoon ff snel een soepje, sneetje brood erbij, niet te veel gedoe. Nou, als ze dat hier thuis zeggen dan willen ze deze simpele tomatensoep maar dan wel graag met veel soepballetjes! 

 
Bereiding

Draai balletjes van het gehakt en kook die gaar in een steelpannetje met ongeveer 1/2 liter bouillon. Zet even apart.

Smelt nu de boter (maar laat die niet bruin worden) in een soeppan. Doe de tomatenpuree erbij, roer goed door en laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel 1 minuutje zachtjes garen op klein vuur.

Voeg dan steeds een klein beetje water toe en roer goed door totdat het water helemaal opgenomen is. Verkruimel de bouillonblokjes in de soep en laat de soep 5 minuten doorkoken. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en laat even meewarmen.
 
Proef en breng op smaak met wat peper. Doe tenslotte de gekookte soepballetjes erbij en laat nog een paar minuten staan. Serveer met wat bieslook en eventueel wat room. Eet smakelijk!
 
Tip: Als je nou toch ff wat extra's wilt doen roer dan net voordat je de soep serveert, er nog even een lepeltje (zelfgemaakte) pesto door... :D
 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 50 gram (lactosevrije)boter
  • 50 gram bloem
  • 2 blikjes tomaten puree (à 70 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bouillonblokjes voor 1/2 liter bouillon
  • 1000 ml water
  • bieslook
  • scheutje (lactosevrije)room
  • 200 gram gehakt
  • 1/2 bouilon

Populair in dezelfde categorie