Eten wat de pot schaft!

Gebakken witte kool

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Dit is een recept van mijn moeder. Zij maakte dit altijd in combinatie met gekookte aardappels en een gehakballetje! Lekker pittig groente gerechtje. Ik maak het zelf ook regelmatig. Soms net als vroeger met aardappels maar meestal als extra groenten gerechtje bij nasi of bami. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Bak de uien bruin in de boter. Strooi de kerrie erover, roer en bak een paar minuten mee. Voeg dan de fijn gesneden witte kool toe en bak kort. 
Verkruimel het bouillonblokje over de kool en voeg 350 ml water toe.

Laat de kool nog zo'n 10 minuten stoven. Zorg ervoor dat het geen "prutje" wordt maar nog net lekker knapperig blijft. Breng, als je dat nodig vindt, op smaak met wat peper. Eet smakelijk!  

Tip: Ik gebruik dit recept ook wel eens om groene kool te bakken. In plaats van gewoon kerriepoeder neem ik dan 1 eetlepel vadouvan (een mild kruidenmengsel met kerrie)

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 350 gram fijngesneden witte kool (of spitskool)
  • 2 gesneden uien
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje (voor 1/2 liter bouillon)
  • 300 ml water
  • peper
  • klontje boter

Populair in dezelfde categorie