Curryworst
Inmiddels is het een beetje 'n familietraditie geworden.. op de terugreis van onze vakantie in Oostenrijk even stoppen bij dat ene tentje langs de Duitse autobahn waar ze die lekkere curryworst met ribbelfrietjes verkopen!
Tja... en als ik eenmaal thuis dan een receptje van curryworst vind dan moet ik die natuurlijk wel ff uitproberen. Eerlijk is eerlijk, de Liempdse versie is ook super lekker en lijkt eigenlijk best een beetje op die Duitse van dat ene tentje langs de autobahn...
Bak de braadworsten bruin in wat olie. Haal ze uit de pan, snijd ze in stukjes van ong. 2 cm. en doe ze terug in de pan. Voeg het sjalotje toe en bak even mee met de stukjes worst terwijl je goed roert.
Voeg dan de tomato frito, de ketchup, azijn, honing en hot kerriepoeder+chilipoeder toe. Roer goed door en laat zachtjes warm worden.
Proef ... en breng op smaak met een klein beetje worcestersaus. Strooi er tot slot wat hot kerriepoeder over en serveer direct met bijv. ribbelfrietjes. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 pittige braadworsten
- 1 heel fijn gesnipperd sjalotje
- 150 ml tomato frito (Heinz)
- 150 ml pittige ketchup
- 1 eetlp balsamico azijn
- dessert lepel honing
- 1 theelp chilipoeder
- 1 theelp hot kerrie poeder
- worcestersaus
- beetje olie