Eten wat de pot schaft!

Gebakken mozzarella

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
 warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Mozzarella, je kent het vast wel. Dat zachte kaasje dat zo lekker smelt op een ovenschotel of bijv. een pizza. Manlief is niet enthousiast.. noemt het kaugomkaas. Maar ik ben dus wel fan, helemaal als het op deze manier gebakken wordt. Voor een vegetarische versie doe je er 1 extra tomaatje in en laat je die salami er gewoon uit 

Tip: Het mag natuurlijk wel maar je hoeft hiervoor geen dure buffelmozzarella te kopen, 'n gewone mozzarella is prima! 

Bereiding

Snijd de mozzarella in maar niet helemaal doormidden. Hol de mozzarella een klein beetje uit zodat je een soort envelopje krijgt. Snijd de salami en de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes. 

Vul de mozzarella met de reepjes salami, tomaat en de basilicum. Druk de mozzarella een beetje dicht. 

Neem 3 schaaltjes. Vul een schaaltje met bloem en een met paneermeel en de Italiaanse kruiden. In 't laatste schaaltje kluts je het ei los met een beetje peper en zout.

Leg 1 bol mozzarella in 't schaaltje met bloem. Zorg dat de mozzarella overal bedekt is met een dun laagje bloem. Haal hem dan door het ei en daarna door 't gekruide paneermeel. Doe dit ook met de andere bol mozzarella.

Verhit ongeveer 1 cm olie in een pan en bak de mozzerella's om en om bruin. Haal ze uit de olie en laat even uitlekken. Serveer met bijv. spaghetti met stukjes zongedroogde tomaat en een scheutje olie. En een lekkere salade erbij  Eet smakelijk!

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 plakjes salami (vleeswaar)
  • 2 zongedroogde tomaatjes uit olie
  • 4 verse blaadjes basilicum
  • 2 flinke eetlp bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 2 flinke eetlp paneermeel
  • 1 eetlp gedroogde Italiaanse kruiden
  • flinke scheut zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie