Gebakken mosselen
Mosselen, wij zijn er dol op! Als je goede mosselen koopt is het niet eens zoveel werk om ze te bereiden. Wel even goed wassen met schoon water zodat al het zand eruit is, niks zo vervelend dan zand tussen je tanden terwijl je zit te eten En dan is het zo gepiept.
Nou worden mosselen vaak verkocht in bakken van 2 kg en dat was deze keer net teveel. Weggooien vind ik maar niks dus wat dan...?
Mosselen dus. Wat heb ik gedaan: Eerst heb ik de mosselen 2x goed gewassen met koud water en alle open en kapotte exemplaren weggegooit. In een hoge pan heb ik een grote zak mosselgroenten gedaan en daarop kwamen de mosselen. Scheutje witte wijn erbij en dit alles 6 minuten laten koken. Tussendoor heb ik de pan met mosselen 2x opgeschud. En toen van het vuur afgezet en even laten rusten. That's it! Lekker knoflooksausje erbij en snoepen maar.
Zoals gezegd bleven er dit keer dus een aantal over. Die heb ik uit de schelp gehaald en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard voor de volgende dag.
Als je de mosselen niet zelf wilt koken sla je bovenstaande gewoon over en koop je ze gekookt en wel bij de visboer
Ik heb eerst een salade gemaakt van knapperige ijsbergsla, komkommer, tomaat en bosui. En een frisse dressing door alle ingredienten daarvoor te mengen.
Leg de mosselen op een bord en maal er peper en zeezout over. Bestrooi vervolgens met bloem en hussel even wat door elkaar. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de mosselen 2 minuutjes om en om. Laat ze 1 minuutje op keukenpapier uitlekken, leg ze op de salade en serveer direct. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- ong. 125 gram gekookte mosselen
- vers gemalen peper en zeezout
- 1 1/2 eetlp bloem
- scheutje zonnebloemolie
- handje sla
- stukje komkommer
- 1 tomaat
- stukje lente ui
Ingredienten dressing:
- 1 eetlp mayonaise
- 1 eetlp water
- 1/2 eetlp citroensap
- 1 theelp gedr.bieslook,dille en peterselie