Eten wat de pot schaft!

Garnalenbisque

Soep
< 30 min
4 personen
 warm  Franse keuken
Inleiding

Garnalenbisque is gewoon een duur woord voor vissoep! Met garnalen dus. Het is een gladde, licht gebonden soep die superlekker is met 'n stukje stokbrood en een gekoeld glaasje wit erbij  Je maakt de soep op basis van een visbouillon die je zelf zou kunnen maken van de koppen en pantsers van de garnalen. Maar dat hoeft niet. Dit is een snelle variant op het klassieke recept.

Tip: ik heb voor deze soep zowel garnalen als krabvlees gebruikt maar je kunt natuurlijk ook 1 van de twee gebruiken. Neem gewoon wat jij 't lekkerst vindt.

Bereiding

Snijd de lente uitjes in ringen en pers het teentje knoflook. Smelt de boter op laag vuur in een kookpan en fruit de lente ui met de knoflook een paar minuten. Blijven roeren want het mag niet bruin worden. Roer dan de bloem door en laat die nog 2 minuten garen. 

Roer hier beetje bij beetje de bouillon door. Blijf steeds goed blijft roeren zodat je geen klontjes krijgt. Zet het vuur wat hoger en breng de soep aan de kook zodat die mooi gaat binden.
Voeg nu de witte wijn, worchestershiresaus en de tomatenblokjes toe. Laat de soep 5 minuutjes doorkoken.

Hou een paar stukjes krab en wat garnalen achter om straks te garneren maar doe de rest in de soep. Pureer de garnalenbisque in een blender of met je staafmixer tot die helemaal glad is. Spatel de room en citroensap door de soep. Proef... misschien nog wat peper? Garneer met de overgebleven garnalen en/of krabvlees en wat peterselie. Eet smakelijk!

Tip: In plaats van visbouillon kun je ook 1 pot visfond nemen aangevuld met water tot 750 ml. En wil je graag wat extra pit in je soep laat dan eens 1 theelp cajunkruiden meefruiten met de lente ui...

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 30 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 5 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlp worchestershiresaus
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlp citroensap
  • 750 ml krachtige visbouillon
  • 100 ml room
  • 150 gram gekookte garnalen
  • 1 blikje krabstukjes (170 gram)
  • vers gemalen peper

Populair in dezelfde categorie