Eten wat de pot schaft!

Garnalen met rucolasaus

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
warm  lactosevrij
Inleiding

Tijdens een etentje bij onze buren kregen we een heerlijk voorgerecht van een big green egg: trostomaatjes en garnalen met een rucola sausje. Tja en dan breng je mij op 'n idee.. Ik heb dan wel niet zo'n ding maar hé.. met een grillpan moet dat toch ook kunnen!

Na wat knutselen is het uiteindelijk is het een totaal ander gerecht geworden maar niet minder lekker :D De hoeveelheid is genoeg als voorgerechtje voor 4 personen, en een hoofdgerecht als je met z'n 2en bent!

Bereiding

Als je diepvries garnalen gebruikt laat ze dan rustig in de koelkast ontdooien. Spoel de garnalen vervolgens af onder koud water en dep ze droog met wat keukenpapier.

Meng de zonnebloemolie met wat chilipeper, knoflookpoeder en 'n snufje zout en schenk dit over de garnalen. Meng goed door en laat ze 15 min. buiten de koelkast marineren.

Pureer de rucola met olijfolie en knoflook. Verwarm de crème fraîche en meng de gepureerde rucola erdoor. Breng op smaak met veel versgemalen peper en wat zeezout.

Verwarm een grillpan tot gloeiend heet. Grill de garnalen en de stukjes paprika, draai er nog wat peper over en serveer direct . Wij hebben hier tomaatjes uit de oven en courgetti bij gegeten, maar 't is ook erg lekker bij een "echte" pasta :) Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram grote (diepvries) garnalen
  • scheutje zonnebloemolie
  • chilipeper
  • knoflookpoeder
  • snufje zout
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 100 gr. rucola
  • scheutje olijfolie
  • veel vers gemalen peper
  • beetje zeezout
  • teentje knoflook
  • 150 ml crème fraîche

Populair in dezelfde categorie