Garnalen met hoisinsaus en roerbak groenten
Ik vind dit zo'n leuk gerechtje om te maken. Tís gezond en ziet er gezellig uit op je bord, een beetje feestelijk zelfs. Prima dus om te serveren als je gasten hebt maar ook heerlijk als je thuiskomt van je werk en snel wat lekkers wilt eten!
Als je hier graag rijst bij wilt eten kook die dan als eerste.
Kook de broccoliroosjes ong. 5 minuten in water met 'n snuf zout. Giet dan het water af en spoel de roosjes even na onder koud water. Laat ze een paar minuten afkoelen.
Meng de hoisin saus, sojasaus en het citroensap in een kommetje en zet dit even apart.
Ondertussen snipper je de ui grof en de champignons in 4en. Snijd de knoflook fijn, de peper (zonder de zaadjes) in smalle ringetjes. Snijd het witte en licht groene gedeelte van de bosui in stukjes van 1 1/2 cm en het donker groene stuk in ringetjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper 2 minuutjes op laag vuur. Zet het vuur even wat hoger en bak de champignons. Doe de grotere stukjes bosui en de geblancheerde broccoli roosjes erbij, schep om en zet het vuur weer op klein. Laat ongeveer 5 minuten staan en schep af en toe even om. Houd wat ringetjes bosui apart om te garneren en doe de rest van de bosui bij de groenten.
Dep de garnalen droog. Bak ze in een koekenpan met een klein scheutje olie tot ze roze zien. Schep de stukjes cashewnoot en de saus bij de garnalen en laat kort meewarmen.
Serveer de garnalen in hoisinsaus met de groenten (paar druppies sesamolie erover) en de rijst (of noodles) en bestrooi met geroosterd sesamzaad. Eet smakelijk!
Tip: Je kunt de hoisinsaus natuurlijk zelf maken maar ik vind die van de firma Lee Kum Kee zo lekker dat ik die altijd neem.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram grote garnalen
- 2 eetlp grof gehakte cashewnoten
- 500 gram broccoli roosjes
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram (kastanje)champignons
- 1 Spaanse peper
- 2 bosuitjes
- 2 theelp sesamolie
- 90 ml hoisinsaus (Lee Kum Kee)
- 2 eetlp sojasaus
- 1 1/2 eetlp citroensap
- geroosterde sesamzaadjes