Eten wat de pot schaft!

Garnalen in chili-knoflook olie

Amuse Voorgerecht Hoofdgerecht Hapje
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Een tapa of voorgerechtje waar je je vingers bij aflikt... Ik maak deze pittige garnalen meestal in de oven of airfryer maar ze worden net zo lekker als je dit op je fornuis maakt 

Bereiding

Ik neem altijd van die grote garnalen uit het diepvriesvak. Die zijn al gepeld en schoongemaakt dus das makkelijk. Laat de garnalen in de koelkast ontdooien. Spoel ze daarna af met koud water en dep ze ongeveer droog met wat keukenpapier.

Meng ondertussen in een schaaltje olijfolie met de chili-peper, tijm en de uitgeperste knoflook. Maal er nog wat zwarte peper en zeezout over. Laat de garnalen hier minimaal 1 uur in marineren. Hoe langer ze erin liggen hoe pittiger ze worden :

Warm de oven voor op 200 graden.

Leg de garnalen met een beetje van de olie in een ovenschaaltje. Bak ze in het midden van je oven (mag ook een paar minuutjes in de koekenpan hoor) tot ze mooi roze en bijna gaar zijn. Hoelang? Dat ligt aan de grootte, wss ergens tussen 3 à 5 minuutjes.

Doe dan de rest van de olie bij de garnalen en warm die nog 1 minuutje mee. Je kunt deze pittige garnalen zowel warm als koud eten. Eet smakelijk!  

Tip: Eet deze garnalen (met wat van de olie) ook eens bij Surinaamse bami! Of als voorgerechtje: druppel wat van de warme olie op 'n stokbroodje, leg daar 2 (of 3  ) garnalen op en maal er nog wat peper en zout over.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram grote garnalen
  • 2 flinke teentjes knoflook
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • 1 theelp chili peper (uit zo'n molentje)
  • vers gemalen zwarte peper
  • grof zeezout

Populair in dezelfde categorie