Garnalen in black bean saus
Klopt! Ik ben de visliefhebber hier in huis maar dit is zooo'n lekker receptje (met dank aan Arthur!) dat zelfs onze vleeseter hiervan smult! :D En het kost niet eens zoveel tijd om het te maken, dus wat let je ;)
Als je net als ik diepvries garnalen gebruikt laat ze dan goed ontdooien en spoel ze daarna even af onder koud water. Snufje zout erover. Bak ze in een wok met 'n klein scheutje olie half gaar (kleine 2 minuutjes) en zet ze even weg.
Roer in een kommetje de maïzena, Shaohsing, soyasaus, oestersaus, sesamolie, black bean saus en 1 1/2 dl water door elkaar.
Snijd de ui grof en de peper in ringetjes. Pers de teentjes knoflook uit. Doe een klein scheutje (zonnebloem)olie in de wok en bak dit op laag vuur samen met de geraspte gember tot geurig. De ui mag niet bruin worden!
Snijd de paprika's in stukken en bak ze even mee. Zet het vuur op hoog, voeg 1/2 dl water toe, roer goed door en laat heel even pruttelen. Voeg nu het sausje toe. Roer goed door en laat het even indikken.
Doe de garnalen samen met de in stukjes gesneden lente ui bij de paprika's en laat ze nog een paar minuten mee warmen. Roer er tot slot (als je van pittig houdt..) nog wat chili olie door en serveer met rijst of noodles. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 300 gram grote (diepvries) garnalen
- snufje zout
- scheutje (zonnebloem)olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelp geraspte gember
- 1 ui
- 1 Spaanse peper
- 1 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 3 lente uitjes
- 1/2 dl warm water
- 2 theelp maïzena
- 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
- 1/2 eetlp soyasaus
- 1/2 eetlp oestersaus
- 1 theelp sesamolie
- 1 eetlp black bean saus
- 1 1/2 dl water
- beetje chili olie (optioneel)