Eten wat de pot schaft!

Garnalen curry

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Mij maak je altijd blij met een curry, liefst niet zo'n heeele pittige maar wel een met veel smaak en groenten die nog net wat knapperig zijn! Ow, en het moet ook geen uren duren voor die klaar is. Deze keer heb ik een curry gemaakt met garnalen maar ben je daar geen liefhebber van: onder aan het recept staan wat tips om te varieren. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak de peultjes schoon, snijd de bloemkool in niet al te grote roosjes, de bosui in ringetjes (wit en groen even apart houden) en de paprika in stukjes. Rasp de knoflook en de gember (of snijd die heel fijn) Zo, het meeste werk is al gedaan 

Kook de bloemkoolroosjes en de peultjes 5 minuten in water, giet af en spoel direct na met koud water. (blancheren)

Kook de basmati rijst in water met een snufje zout. Ik neem graag de basmati rijst van Tilda, die is echt heel lekker! Tip: Lees zo wie zo even de aanwijzing op de verpakking. Sommige soorten rijst moet je namelijk eerst goed afspoelen of laten weken, bij andere hoeft dat niet.
Giet het water van de rijst af en laat even staan.

Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember een paar minuten samen met garnalen tot die mooi roze zien. Haal ze dan uit de pan en zet even apart.

Doe een extra lepeltje olie in de pan en bak de currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, de stukjes paprika en de peultjes toe. Schep om en laat 2 minuten meebakken. 

Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen. De groenten blijven zo een lekkere bite houden.  Meng (optioneel) een lepeltje vissaus door de saus en proef... Schep tot slot de garnalen met de witte ringetjes bosui coor de curry en haal de pan van het vuur.

Dek de tafel, garneer de garnalen curry met de groene ringetjes bosui en smullen maar.  Eet smakelijk!

Tip:  Hou je niet van garnalen? Vervang die dan eens door stukjes kipfilet. Geen tijd/zin om de groenten te snijden? Neem een zak gesneden wokgroenten! Bang dat de groene curry pasta toch net te pittig is? Wissel die om voor de gele variant!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram (basmati) rijst
  • 400 gram grote garnalen
  • 1 doosje groene curry pasta (100 gram)
  • 1 rode puntpaprika
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram peultjes
  • 2 stengels bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 250 ml kokosmelk
  • scheutje olie om in te bakken
  • optioneel 1 eetlp vissaus

Populair in dezelfde categorie