Eten wat de pot schaft!

Frittata met garnalen

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Frittata, in Italie zijn ze er dol op. Het is een beetje een dikke, gevulde omelet. Ze vullen hem vaak met groente en pasta die over zijn gebleven van een vorige maaltijd. Dat kan natuurlijk maar ik heb er wat anders mee gedaan  Grote eters nemen er nog wat aardappels of brood bij. Ik heb er nog een groene salade met komkommer bijgemaakt en dat was voor ons meer dan voldoende.

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook ongeveer 1 minuut.
Schil de koolrabi en snijd in hele dunne plakjes. Was en snijd de prei in ringen. 
Doe koolrabi en prei bij de uien en bak een kleine 10 minuten zachtjes mee.  Zet het vuur uit en roer de garnalen met de dille door de groenten.

Klop de eieren los met de room, peper en zout. 
Doe het garnalen/groentenmengsel over in een ovenschaal en schenk hier de eierroom over. Maal er nog wat extra peper over en zet 15 minuten op 175 graden in de oven zodat de frittata kan stollen.

Verdeel na 15 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en zet nog 5 minuten terug. Serveer er een groene salade met komkommer bij. Eet smakelijk!

Tip: Als je een koekenpan hebt die ook in de oven mag hoef je het mengsel niet over te doen in een ovenschaal maar kun je de eierroom bij de groenten in de koekenpan schenken.

Tip: Als je geen oven hebt kun je dit gerecht ook in een hapjespan maken. Gaar de groenten dan op klein vuur geen 10 maar ongeveer 20 minuten. Schenk de eierroom erover en leg de deksel op de pan. Laat zo'n 10 minuten stollen. Strooi er dan de geraspte kaas over en laat nog een paar minuutjes met de deksel erop staan.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 koolrabi's 
  • 2 preien
  • 300 gram garnalen
  • 2 eetlp fijngesneden dille
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • versgemalen peper & zout
  • beetje geraspte kaas
  • olijfolie

Populair in dezelfde categorie