Eten wat de pot schaft!

Frikandelbroodje

auteur:Agnes van Son
Hapje Lunch
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Volgens mij vindt bijna iedereen dit wel lekker, toch? Tis gewoon 'n lekkere snack voor bij de lunch in het weekend.

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien. Snijd de frikandel doormidden en leg elke helft op een plakje bladerdeeg. Smeer wat curry op de frikandel en vouw het bladerdeeg dicht. Druk de zijkanten van 't frikandelbroodje rondom goed aan met een vork. Snijd de bovenkant van het bladerdeeg een paar keer in.

Klop 't eitje los en smeer de bovenkant van je broodje hiermee in. Wordt ie mooi bruin van.
Leg de broodjes dan (een stukje bakpapier eronder) op de bakplaat van je oven en bak ze in ongeveer 15 à 20 minuten bruin. Serveer met nog wat extra currysaus. Smakelijk eten!

Tip: De frikandel hoef je voor het bakken niet eerst te ontdooien maar dat mag natuurlijk wel.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 frikandel
  • 2 plakjes (lactose vrij) bladerdeeg
  • currysaus of 
    chilisaus

Populair in dezelfde categorie