Eten wat de pot schaft!

Foe Yong Hai

Hoofdgerecht Bijgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Onder het motto: dat kan ik zelf ook maken, was vandaag de nr. 52 van de menulijst aan de beurt. De vegetarische Foe Yong Hai. Als het niet vegetarisch hoeft te zijn kun je dit prima aan vullen met stukjes kip of garnalen en zou je bijv. kipbouillon kunnen gebruiken ipv groentenbouillon.

Bereiding

Ik begin met het maken van de saus: Snipper de ui, rasp de gember en de knoflook. Fruit dit (in een kookpannetje) in een scheutje zonnebloemolie. Vuur op klein. Doe de tomatenpuree bij de ui en laat die 2 minuten zachtjes bakken. Roer dan de bloem door en laat die, terwijl je blijft roeren, nog 1 minuut zachtjes garen.

Schenk dan de bouillon in 't pannetje. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt en breng aan de kook. Voeg azijn, tomatenketchup, suiker, Shaohsing en 1 theelepel sesamolie (eventueel een mespuntje vet-sin) toe en roer goed door. Proef... breng op smaak met peper en zout, mss nog wat extra suiker? Als je de saus nog te dun vindt bind hem dan wat maïzena. 

Breng 1 liter water aan de kook en zet het vuur dan uit. 
Snijd de wortel in schijfjes, de prei in ringen en doe dit samen met de uitgelekte bamboescheuten in 't water. Laat dit 5 minuten staan. Giet dan het water af boven een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de champignons in schijfjes. 

Klop de eieren met een beetje peper en zout los in een hoge kom. Schep de groenten door de eieren.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak het ei-groenten mengsel 5 minuten op middelhoog vuur. Draai om en bak ook de andere kant 5 minuten. 

Schenk dan de warme, beetje zoet zure saus bij de omelet en laat nog even door warmen. Druppel er tot slot nog 1 theelepeltje sesamolie over. Lekker met witte rijst. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 3/4 winterwortel
  • 1 dunne prei alleen het
    witte en lichtgroene gedeelte 
  • 1 blikje bamboescheuten (225gram)
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
    of 1 theelp djahé
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 100 ml tomatenketjup
  • 2 eetlp bloem
  • 350 ml groentebouillon
  • 50 ml azijn
  • 3 eetlp suiker
  • peper en zout
  • mespuntje vet-sin
  • 8 eieren
  • 2 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 2 theelp sesamolie

Populair in dezelfde categorie