Eten wat de pot schaft!

Falafel wraps met watermeloen salade

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
warm  vegetarisch
Inleiding

Voor Marlotte en Alex is dit een van hun favoriete zomergerechten! Een lekker frisse mix van zoet, zout, knapperig en romig.

Het is ook nog eens een heel simpel lekker snel klaar gerecht! Als je tijd (en zin hebt) kun je bijna alle onderdelen zelf maken. Zelfgemaakte falafel, mayonaise en tomaten tapenade maken dit gerecht nog lekkerder, maar op een doordeweekse dag gaan we meestal voor snel en kopen wij deze producten gewoon kant en klaar in de winkel 

Tip: als je niet van falafel houdt neem je gewoon gehaktballetjes

Bereiding

We beginnen met de salade: Snijd de watermeloen in blokjes van ongeveer 2x2cm. Snipper de ui fijn en scheur de muntblaadjes in kleine stukjes. Meng dit door elkaar en verkruimel de feta erover. Schep nog 1 keer om en klaar is kees.

Warm de airfryer of oven voor op 200 graden.

Terwijl je de falafel (of gehaktballetjes) in ongeveer 5 minuutjes lekker knapperig bakt in de airfryer maak je het sausje:

Meng hiervoor in een schaaltje de mayonaise, tomaten tapenade (of rode pesto) en 't citroensap door elkaar.

Besmeer elke wrap met 1 eetlepel van het sausje en beleg ze met wat veldsla, de falafel en de watermeloensalade. Rol de wraps op en Eet smakelijk!

Tip 1: de watermeloen salade is ook heerlijk bij de bbq!

Tip 2: Heb je geen airfryer? Geen probleem, falafel kun je ook prima bakken in de koekenpan.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 pakje falafel balletjes (bijv. Veggie chef v. Jumbo)
  • 4 volkoren wraps
  • 250 gram watermeloen
  • 60 gram feta
  • 1 flinke rode ui
  • 10 à 15 blaadjes verse munt
  • 1 eetlp rode pesto
    of tomaten tapenade
  • 2 eetlp mayonaise
  • 1 theelp citroensap
  • veldsla

Populair in dezelfde categorie