Eten wat de pot schaft!

Drumsticks met kardemom rijst

Hoofdgerecht Hapje
30-60 min (wachttijd: 12.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Indiase keuken
Inleiding

Vandaag wilden we eens wat anders.. drumsticks met een beetje Indiase inslag! Lekker pittig maar net niet te in combinatie met de kardemom-rijst die dan weer zacht van smaak is. Beetje zelfgemaakte tomatenchutney erbij .. zeer de moeite waard :D 

Bereiding

Schil de knoflook, de gember en maak de Spaanse peper schoon (pitjes zijn erg pittig en mogen wel maar hoeven niet in de marinade) Doe, behalve de kip, alle ingrediënten voor de marinade in de keukenmachine en maal heel fijn.

Neem een zipplock zakje, doe daar de kip en de marinade in. Verdeel de marinade goed over de drumsticks en leg ze een nachtje in de koelkast.

Tip: deze gemarineerde drumsticks zijn ook heerlijk op de bbq😀

Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat of in een lage ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 40 minuten gaar. Draai de drumsticks na 20 minuutjes even om.

Breng ondertussen het water voor de rijst aan de kook. Voeg de rijst, bouillonblokje, kurkuma, kardemom en de sinaasappelrasp toe. Roer even door en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 8 minuten koken.

Als het goed is is dan al de bouillon nu opgenomen door de rijst. Zoniet, dan nog 1 minuutje op klein laten staan. Zet het vuur dan uit. Roer de rijst een keer door en laat (met de deksel op de pan!) nog 10 minuten staan. Roer er tot slot het klontje boter door. Eet smakelijk!

Tip 1: je kunt deze marinade ook prima gebruiken om van tv sticks een borrelhapje te maken. Na het marineren hoeven die maar ongeveer 25 minuten in de oven. Zijn zowel warm als koud errug lekker!

Tip 2: Zoek je nog een lekker toetje als afsluiting van deze maaltijd? Denk dan eens aan een mango salade.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 drumsticks
  • 1 Spaanse peper
  • 1 flinke handvol verse korianderblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • ong.5 cm verse gember
  • snufje zout
  • 3 eetlp. honing
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70gram)
  • scheutje zonnebloemolie

Extra ingrediënten voor de rijst:

  • 300 gram (basmati)rijst
  • 600 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • rasp van 1 sinasappel
  • 1 theelp kardemompoeder (of 8 peulen)
  • 1 theelp kurkuma
  • klontje (lactosevrije) roomboter

Populair in dezelfde categorie