Eten wat de pot schaft!

Currypot met varkensvlees

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
 warm
Inleiding

Tja..wat zal ik hierover zeggen.. het is eigenlijk geen echte curry maar ook niet echt een stoofpotje.. Maar het was wel lekker dus wat mij betreft prima Hussemussegerechtje... Ach wat, we noemen het gewoon een currypotje, met varkensvlees!

Bereiding

Zet de yoghurt uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen.

Snijd de hamlappen in stukjes van ongeveer 2x2 cm.

Pel de uien en de knoflook en snipper ze. Snijd de Spaanse peper (zonder zaad) in ringetjes.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en de peper. Voeg dan  kerrie, garam masala, kaneel en korianderpoeder toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe het vlees in de pan en bak dit 5 minuten op hoog vuur.

Blus af met de wijn, roer goed door. en laat 1 minuutje pruttelen voordat je de yoghurt erdoor roert. Deksel op de pan en het vuur gaat op klein. Laat het vlees in ongeveer 40 minuutjes zachtjes gaar worden. Proef...en breng eventueel op smaak met 'n snuf zout.

Pel de pistachenoten en strooi ze over de currypot. Lekker met gele rijst en broccoli of boontjes. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 600 gram hamlappen
  • 1 Spaanse peper
  • snuf zout
  • 2 flinke teentjes knoflook
  • 1/2 eetlp kerriepoeder 
  • 1/2 eetlp garam masala
  • 1 theelp gem. koriander (ketoembar)
  • 1 theelp kaneelpoeder
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1,5 dl volle yoghurt of
    kookroom
  • 50 gram pistachenoten
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie