Eten wat de pot schaft!

Curry met sperziebonen en garnalen

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Dit recept van Marius stond al een tijdje op mijn tocook-lijstje maar manlief is geen liefhebber van sperzieboontjes en een kerriesausje vindt hij ook maar mwa...

Het was dus best een uitdaging om hier voor hem iets lekkers van te maken. En das gelukt ;) Er gaat best veel kerriepoeder in dit gerecht, ik heb een milde soort gebruikt. Heb je de pittige variant dan zou ik wat minder nemen. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de ansjovisjes in kleine stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Pers de knoflook uit (of snij de teentjes in hele kleine stukjes).

Verwarm de olie in een wok of hapjespan en "smelt" hier de ansjovis in. Voeg de knoflook en gember toe en laat die, terwijl je blijft roeren, 1 minuutje zachtjes mee bakken.

Snijd de sjalotjes in halve ringen en doe die samen met het kerriepoeder in de pan. Laat dit 2 minuten op laag vuur bakken. Blus af met de melk en de kokosmelk. Roer en voeg suiker en wat zout toe. Warm de saus goed door en doe de sperzieboontjes erbij. Die mogen gerust nog bevroren zijn, geeft niks.

Snijd nu de bleekselderij en de champignons in stukjes en doe ze bij de sperziebonen. Schep de groente om en laat zo'n 10 min. op laag vuur pruttelen. Dep de garnalen droog en maal er wat peper over. Bak ze ( niet langer dan een paar minuten hoor anders worden ze taai..) in 'n scheutje olie in een koekenpan tot ze mooi roze kleuren.

Schep ze dan door de groente in kerriesaus en serveer direct. Lekker met witte rijst. Liefhebbers garneren de curry met wat verse korianderblaadjes. Eet smakelijk!

 
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram grote garnalen
  • scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 4 ansjovis filets
  • 2 sjalotjes
  • 2 1/2 eetlp kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml (soja)melk
  • 2 theelp suiker
  • vers gemalen peper & zeezout
  • 250 gram (diepvries) sperzieboontjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1/2 bakje champignons

Populair in dezelfde categorie