Eten wat de pot schaft!

Curry met kip en courgetti

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Vaak maak ik de pasta voor een curry zelf omdat ik die dan zo pittig kan maken als ik zelf wil. Maar ja dat kost wel wat extra tijd. En die had ik niet omdat we snel wilden eten en ik dus te laat bedacht had dat 't een curry moest worden. Ja, ook hier is planning nog wel eens een ding..

Goede reden om dit potje Thaise groene curry pasta (zonder allerlei toegevoegde rotzooi) te proberen en eigenlijk was ik ook wel benieuwd naar de smaak. Nou, die was dus precies goed! Niet te pittig en een goede combi met de romige kokosmelk! Heerlijke snelle kha curry voor een doordeweekse dag

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak courgetti van de courgettes door reepjes te snijden met een juliennesnijder. (of door plakken te schaven met een kaasschaaf en die dan in dunne reepjes te snijden.) Voor supersnel koop je de courgetti kant en klaar in de supermarkt 

Snijd de kipfilet in blokjes en de (kastanje)champignons in 4en. Snipper de rode ui grof. Klop de eieren met 'n snuf peper en zout en een klein scheutje kokosmelk los. Snijd de bosui in ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de uien, de blokjes kip en de champignons op hoog vuur. Roer de Thaise groene curry pasta er door en laat nog 2 minuten op laag vuur meebakken. Schenk de rest van de kokosmelk, de vissaus, sap en rasp van de limoen erbij en verwarm.

Bak een omelet in een koekenpan en leg die op een bord. Bak in dezelfde pan op hoog vuur de courgetti een paar minuutjes.
Rol de omelet op en snijd die in plakjes.

Serveer de courgetti met de kip/champignon curry en de omelet. Garneer met ringetjes bosui en een handje gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 250 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 150 gram kastanje champignons
  • 2 flinke eetlp Thaise groene curry pasta (Inproba)
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 theelp vissaus
    of sojasaus
  • sap en rasp van 1/2 limoen
    of citroen
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • scheutje olie
  • 1 stengel bosui
  • gebakken uitjes

Populair in dezelfde categorie