Eten wat de pot schaft!

Croissant met rosbief en ei

Lunch
< 30 min
1 persoon
 koud  lactosevrij
Inleiding

Eigenlijk ben ik niet zo'n liefhebber van croissantjes. Die dingen vallen vaak helemaal uit elkaar als je ze doorsnijdt en dan heb ik net zo lief een pistoletje.  Maar manlief vindt ze heerlijk dus af en toe koop ik er een paar bij de bakker op de minimarkt in ons dorp. Hij verkoopt van die grote croissants en die bleken errug lekker te zijn. Helemaal als je ze op deze manier belegt.

Bereiding

En dan nu het meest simpele recept dat er op Hussemusse.nl te vinden is:

Snij het croissantje in de lengte doormidden en besmeer de helften met 'n lepeltje truffelmayonaise. Beleg de onderste helft van de croissant met de plakjes rosbief en maal er royaal zwarte peper over. 

Snijd het nét niet hard gekookte eitje in plakjes die je op de rosbief legt. Snufje zout erover en vooruit, nog een paar drupjes truffelmayo om het af te maken. Leg de bovenkant van de croissant erop en dan met je ogen dicht opeten... Eet smakelijk! 

Tip: Dit is ook héérlijk op 'n hard broodje of tussen 2 geroosterde boterhammen!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 croissantje
  • 3 plakjes rosbief
  • 1 hard gekookt ei
  • truffelmayonaise
  • vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout

Populair in dezelfde categorie