Eten wat de pot schaft!

Couscous met feta en avocado

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Marokkaanse keuken
Inleiding

Van Marlotte komt dit lekker receptje voor als je thuiskomt na een lange werkdag, je eigenlijk geen puf meer hebt om nog uitgebreid te koken maar je wel graag een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Lekker, gezond en in 20 minuutjes aan tafel šŸ˜€

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Breng 250 ml water in een pannetje aan de kook.  Roer daar de couscous, de rozijntjes, olijfolie en het citroensap door. Laat dit zo'n 5 minuutjes afgedekt staan.

Ondertussen snijd je de tomaatjes in vieren, de avocado in kleine blokjes en de bosui in ringen. De munt hak je fijn en de feta wordt verkruimeld.  

Na 5 minuten roer je de couscous los met een vork. Schep dan eerst de tomaatjes,  de avocado en de bosui erdoor en daarna de rucola en de helft van de munt en de feta. Proef... breng op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat extra citroensap. 

Verdeel de salade over 2 kommen en garneer met de rest van de munt, de feta en de (gehakte) cashewnootjes. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 1 eetlp citroensap
  • 125 gram couscous
  • 25 gram rozijnen
  • 1 eetlp extra vergine olijfolie
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 3 bosuitjes
  • 10 a 15 blaadjes verse munt
  • 50 gram feta
  • 20 gram cashewnootjes
  • 30 gram rucola
  • Vers gemalen peper en zout

Populair in dezelfde categorie