Eten wat de pot schaft!

Courgetti met pesto-preisaus en gegrilde visfilet

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm
Inleiding

Deze combinatie was onderdeel van een dinertje met 5 kleine gerechtjes. Glaasje prosecco met een amuse bij binnenkomst. Wat later het voorgerechtje, klein kopje soep, dit vis- of kipgerechtje, een vleesgerechtje en een cheesecake-toetje.

En omdat we 5 gangen hadden moesten de gerechtjes vooral niet te groot of te zwaar zijn. En o ja.. het moest allemaal niet te moeilijk zijn om te maken want hé de 2 koks wilden ook graag bij het gezelschap zijn ;)

We hebben er voor gekozen om hier geen extra pasta bij te serveren. Mag het toch allemaal wat meer zijn kook er dan nog wat extra spaghetti bij en meng die met de courgetti. Genoeg voor 6 personen als klein gerechtje, of voor 4 normale porties.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was de courgette. Maak sliertjes met een spiraal snijder (maar dat kan ook met bijv. een dunschiller en scherp mes of een kaasrasp! Of koop ze kant en klaar, dat kan ook :) Zet de sliertjes even weg tot gebruik.

Verwarm een klein scheutje olie in een steelpannetje en smelt daar langzaam de prei blokjes in. Voeg de pesto en de room toe en warm goed door.

Kruid de visfilets (of kiphaasjes) met een snufje zout en wat citroenpeper. Bak ze in een klontje boter gaar. Schenk de witte wijn in de pan bij de visfilets en laat dit verdampen.

Schenk het kokend water over de courgette sliertjes en laat 2 minuten staan. Verwarm ondertussen de borden. Giet het water van de courgetti.

Serveer de gebakken visfilets met de courgetti en een lepeltje pesto-preisaus. Garneer met wat pijnboompitjes. Eet smakelijk!  

Tip:  Wil je dit gerecht als 'n normale portie hoofdgerecht serveren? Dan zou je er wat van deze kleine tomaatjes uit de oven bij kunnen maken. Ze smaken er niet alleen heerlijk bij maar zorgen ook voor een gezellig kleurtje op je bord!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 flinke courgette
  • 1 liter kokend water
  • 300 gram prei à la crème (blokjes diepvries)
  • scheutje room of melk
  • 1 eetlp pesto
  • klein scheutje olie
  • pijnboompitjes
  • 6 kleine witvisfilets of 12 kipfilethaasjes
  • beetje (citroen)peper
  • snufje zout
  • klontje boter
  • klein scheutje witte wijn

Populair in dezelfde categorie