Eten wat de pot schaft!

Courgette met kip uit de oven

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Makkelijk voor te bereiden ovenschotel die maar een 1/2 uurtje in de oven hoeft! Ik heb hem gemaakt met schijfjes courgette maar leef je uit met aubergine plakjes of met aardappelschijfjes, allemaal lekker ;) Eventueel nog een beetje groene salade erbij en je hebt een complete maaltijd! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Snijd de courgette en de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Bestrijk een ovenschaal met wat olijfolie. Leg op de bodem de helft van de courgetteplakjes. Daarop komt een laagje met uiringen en schijfjes tomaat.

Strooi hier de tijm, de knoflook en wat vers gemalen peper over. Ikzelf vind het ontbijtspek al zout genoeg maar strooi er eventueel nog wat zout over als je dat wilt. Dek af met de overgebleven plakjes courgette.

Snijd de kipfilet in 10 stukjes en rol elk stukje in een plakje ontbijtspek. Leg de ingepakte kip bovenop de laag met de courgette. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven om te garen.

Haal de schaal uit de oven. Maal nog wat peper over de kip en strooi er een handje geraspte kaas over. Zet de schaal nog een paar minuten terug in de oven zodat de kaas kan smelten. Eet Smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1dubbele kipfilet (of 250 gr. kalkoenfilet)
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 grote tomaat
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • handje geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie