Eten wat de pot schaft!

Courgette lasagne

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Heb jij dat nou ook ..dat je soms het liefst elke dag een soort van comfortfood zou willen eten? Neem nou lasagne. Heerlijk op van die dagen dat je koud en natgeregend thuiskomt van je werk maar eigenlijk ook als het de volgende dag ineens stralend mooi weer is? 

Die lasagnebladen maken 't dan lastig als je ook een beetje op de koolhydraten wilt letten. Ik heb ze daarom dit keer vervangen door courgette, en dat viel goed in de smaak!

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie.

Snijd met een kaasschaaf of mandoline in de lengte mooie plakken van de courgette. Vlecht een soort van matje van die repen en leg dit op de bodem van de ovenschaal. Maak nog 2 van die matjes en leg ze even apart op een stukje keukenpapier.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan (of wok) en bak het gehakt rul. Snipper de ui en de knoflook en bak die even mee. Snijd de paprika in reepjes en bak die ook even mee. Ik had die dag mazzel met de wokgroenten. Ik had een zak met mooi fijngesneden groenten gekocht dus die kon hup, zo bij het gehakt! Je kunt natuurlijk ook zelf wat groenten snijden (wortel, aubergine,prei etc) maar ik had niet zoveel tijd dus vond dit wel zo makkkelijk.

Roerbak alles nog zo'n 5 minuten, haal dan de pan van het vuur en roer de hüttenkäse er doorheen. Proef...breng op smaak met wat peper en zout.

Verwarm in een steelpannetje de tomatensaus samen met de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden. Maak de maïzena aan met een klein scheutje water en roer dit door de tomatensaus. Laat alles indikken tot een beetje stevige saus.

Op de bodem van de ovenschaal komt eerst een 'matje' van courgette. Daarop leg je de helft van het gehaktmengsel. Schep de helft van de tomatensaus hierover en op de saus komt weer een matje. Hierop komt het restant van het gehakt mengsel, nog een laagje saus en het 3e courgette matje. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en maal er tot slot nog wat peper over.

Bak de courgette lasagne in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. 
Serveer met wat verse blaadjes basilicum en eventueel nog een groene salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 à 3 courgettes
  • 300 gram (runder) gehakt
  • 1 rode punt paprika
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram fijne wokgroenten
  • 200 gram hüttekäse
  • 500 ml tomatensaus
  • 2 eetlp gedr. Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper en zout
  • handje gereaspte kaas
  • eventueel 2 eetlp maïzena
  • verse blaadjes basilicum

Populair in dezelfde categorie