Eten wat de pot schaft!

Chocobonbon met speculaasvulling

Nagerecht Bij de koffie Hapje
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
 koud  vegetarisch
Inleiding

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze traktatie bij een kopje koffie of warme chocomel... Nou ja, beetje geduld is ook wel handig anders heb je ze op voordat de chocola uitgehard is ;)

Je kunt dit recept natuurlijk maken van overgebleven chocoladeletters maar zo'n reep Tony Chocolonely Salted Caramel geeft net wat extra's aan je bonbonnetje :D Voor ong. 20 stuks

Bereiding

Klop de roomkaas los en meng deze met de mascarpone. Maal de speculaasjes tot fijne kruimels en doe ze bij het roomkaasmengsel. Kneed ze samen tot een stevig deeg. Draai er balletjes van en zet dit even in de koelkast om wat op te stijven.

Snijd de chocola in kleine stukjes. Smelt voorzichtig de chocola (au bain marie of in de magnetron). Ik smelt meestal ongeveer 2/3 en roer de rest er dan doorheen. Dat laatste beetje smelt dan vanzelf en de chocola wordt dan niet te warm.

Haal de speculaasballetjes uit de koelkast. Prik ze een voor een aan de satéprikker en dip 't balletje in de gesmolten chocola. Laat even uitlekken en leg op een velletje bakpapier. Strooi er wat amandelschaafsel/salted caramel over en laat drogen. Eet smakelijk!

Tip: Vervang de speculaasjes eens door kruidnootjes, bastognekoek of oreo's...

Tip: Smeer eens een dun laagje van het mengsel op een speculaasje of oreo en dip dat dan in de gesmolten chocola..

Bewaartip: Hier komt dat eigenlijk nooit voor maar áls de bonbonnetjes nou niet in een keer opgaan bewaar ze dan max. 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast :)

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 140 gram speculaasjes (ong. 12 stuks)
  • 40 gram roomkaas (MonChou)
  • 30 gram mascarpone
  • 200 gram Tony Chocolonely Salted Caramel
  • 2 eetlepels fijngesneden amandelschaafsel en/of
    salted caramel
  • velletje bakpapier en 1 satéprikker

Populair in dezelfde categorie