Chinese kippensoep
Als iedereen snipverkouden of door griep geveld is is soep een goed idee. En dus ging ik aan de slag om een Chinese kippensoep te maken met kip, groenten en noodles maar vooral met lekker veel smaak! Nou, dat is gelukt hoor! Topsoep al zeg ik 't zelf! En ook goed voor je als je niet ziek bent
.jpg)


Neem een royale kookpan en vul die met t koude water. Snijd de gember in plakken en de teentjes knoflook doormidden. Leg die samen met kipdijfilet, het donkergroen van de prei en de laurierblaadjes in de pan. Zet de pan op laag vuur en laat alles rustig ongeveer 1,5 uur trekken tot een bouillon.
Snij de bosui in ringetjes en spoel de taugé af onder koud water. Zet zolang apart. Snij de kastanjechampignons in plakjes en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin. Zet apart.
Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon. De prei, knoflook, gember en laurier mag je weggooien, die hebben hun smaak af gegeven. Breng de gezeefde bouillon aan de kook.
Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in ringen. De bleekselderij mag in plakjes en de wortel in dunne (lucifer)reepjes. Spoel de groenten even af onder koude kraan en kook ze 5 minuten in de bouillon. Zet het vuur op klein, doe de noodles en wat witte peper in de pan en laat 5 minuutjes heel zachtjes pruttelen.
Trek de kip met 2 vorken uit elkaar tot sliertjes, doe die in de bouillon. Snijd de Spaanse peper in ringetjes (zonder zaadjes) en roer die samen met 1 eetlp sojasaus door de bouillon. Proef..
Klop de eieren met een beetje witte peper en 2 eetlp water los. Verhit een beetje sesamolie in een koekenpan en bak 3 dunne omeletten. Rol ze direct na t bakken op en snij ze in dunne reepjes.
Serveren: zorg dat de kippensoep goed warm is. Doe 1 theelepel sesamolie in een kom en schep daar de soep op met wat gebakken champignons en reepjes omelet, een handje taugé en wat bosui. Strooi er als je dat lekker vindt nog wat gebakken uitjes/knoflook over. Liefhebbers van pittig lepelen er nog een beetje sambal oelek door. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 350 gram kipdijfilet of kipfilet
- 3 kipbouillonblokjes
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm gember
- 2 laurierblaadjes
- 2 1/2 liter koud water
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 prei
- 1 stengel bleekselderij
- 1 kl winterwortel
- 125 gram taugé
- 3 stelen bosui
- 1 spaanse peper
- 1 eetlp sojasaus
- 3 eetlp sesamolie
- 3 eieren
- witte peper
- 75 gram instant noodles (zo'n zakje)